LUOVIEN ALOJEN RAHOITUS – MATERIAALIPANKKI

Päivitämme tänne toiminnan edetessä luovien alojen rahoitukseen liittyvää materiaalia: tekstejä, videoita, linkkejä jne. Materiaali voi olla peräisin tilaisuuksistamme, valmennuksistamme tai se voi olla toimintaa varten tuotettuja haastatteluja, asiantuntijapuheenvuoroja, videoblogeja ym. Mikäli aihe kiinnostaa, tutustu aineistoon ja poimi itsellesi parhaat opit. Mikäli todella kiinnostuit, tutustu valmennustemme aikatauluun ja ilmoittaudu täällä.

Tutustu materiaaleihin, opi rahoituksesta ja innostu osallistumaan tuleviin tapahtumiimme!

 

Fundu

Fundu toimii yksittäisten ja instituutionalisten sijoittajien sekä lainarahoitusta hakevien yritysten yhdistäjänä. Rahoitusmalli on esimerkki joukkoistamisen keinoista, jossa kuka tahansa yksittäinen sijoittaja voi osallistua kiinnostavan hankkeen rahoitukseen valitsemallaan summalla. Tiukentunut pankkisääntely on kiristänyt varsinkin pk-yritysten lainansaannin ehtoja, ja palvelu onkin syntynyt täydentämään perinteisen pankkitoiminnan tarjontaa.

Mesenaatti

Mesenaatti puolestaan tarjoaa alustan vastikkeellisen joukkorahoituskampanjan järjestämiseen. Vastikkeellinen joukkorahoitus on keino myydä yleisölle tuotteita tai palveluita (vastikkeet), millä pääomaa hakeva organisaatio kerää rahaa tiettyyn, ennalta määrättyyn tarpeeseen. Hakija perustaa joukkorahoitusalustalle kampanjan ja markkinoi tätä yleisölle yleensä sosiaalisen median kanavia pitkin. Rahoitusta voidaan kerätä pienistä summista aina satoihin tuhansiin euroihin asti, riippuen rahoitettavan hankkeen koosta.

Invesdor

Invesdor on perustettu vuonna 2012 ja se tarjoaa digitaalisia pääomarahoituspalveluja. Invesdor on keskittynyt osake- ja joukkovelkakirjalaina-anteihin. Kaikki toiminta tapahtuu verkossa ja myös tässä kyse joukkorahoitusalustasta, joka yhdistää sijoittajat ja rahoitusta tarvitsevat yritykset. Rahoitusta voivat hakea niin aloittavat yritykset kuin markkinoilla jo pitkään toimineet isotkin toimijat. Myös jotkin pörssiin listautuneet yritykset ovat suorittaneet antinsa Invesdorin kautta. Pääomatyyppisessä joukkorahoituksessa sijoittajan vastikkeena on yleensä omistus rahoitusta hakevassa yrityksessä. Tutustu tarkemmin Invesdorin palveluihin alla olevan videon kautta!

Fellow Finance

Vuonna 2013 perustettu Fellow Finance tarjoaa joukkorahoitusmuotoista lainarahoitusta yrityksille ja yksityishenkilöille. Sijoittajana voi toimia niinikään yritys tai yksityishenkilö. Suomen suurin vertaislainapalvelu on saatavilla verkkopohjaisesti ja nopeimmillaan lainapäätös voidaan tehdä jopa samana päivänä, kun lainaa on haettu. Joustavuudellaan palvelu täydentää ja monipuolistaa perinteisten rahoituslaitosten lainatarjontaa. Lisää yrityksen palvelusta alla olevalla videolla!

Pääomasijoittajat

Joskus yritys tarvitsee kasvuvaiheessaan oman pääoman muotoista riskirahoitusta, investointeihin, tuotekehitykseen, henkilöstön palkkaamiseen ja muihin kustannuksiin, joilla toimintaa käynnistetään. Tällöin kyseeseen saattavat tulla pääomasijoittajat. Kun yritys on selkeästi kasvuhakuinen ja sillä on mahdollisuudet kansainvälisille markkinoille, pääomasijoittajat voivat olla sille yksi rahoituksen muoto. Sijoittajilla on usein omakohtaista kokemusta yrittämisestä ja paitsi pääomaa, ne tuovat yritykseen yleensä myös osaamista, tietotaitoa ja alan tuntemusta. Vastineeksi sijoittajat odottavat tuottoa sijoittamalleen pääomalle. Kuuntele alla Jaakko Salmisen näkemyksiä sijoittamisesta luoviin aloihin.

Sijoittaminen media-alan sisällöntuotantoon

IRP VC keskittyy media-alan sisällöntuotannon rahoittamiseen: peliteollisuus, elokuvat, televisio ja internet. Kansainvälisesti toimivalla yrityksellä on merkittävä rooli suomalaisen sisällöntuotannon viemisessä kansainvälisille markkinoille. Katso videolta Tanu-Matti Tuomisen näkemyksiä media-alan murroksesta.

Uutiset