Lautapeli keräsi kampanjallaan lähes 13 000 euroa

Areena-pelisarja sovitettiin viime vuonna lautapelimuotoon. Legendaarisen tietokonepelin uudelleensovitus keräsi kokoon 333 Mesenaattia ja ylitti tavoitteensa.

Ajatus klassikkopelin sovittamisesta lautapelin muotoon lähti Indie-lautapelisuunnittelija Tuomas Anttoselta. Areena-pelisarjan luoja Seppo Suorsa ja peligraafikko Vesa Valkonen pitivät ajatuksesta, ja päätös Arena: Gladiator League -pelin suunnittelun aloittamisesta tehtiin keväällä 2017.

Ensimmäinen Areena-tietokonepeli näki päivänvalon vuonna 1991. Se oli Commodore 64:lle tehty tekstipohjainen peli, jossa pelaajan käskyttämä gladiaattori taisteli tiensä gladiaattoriliigan mestariksi. 90-luvulla julkaistiin myös klassiset Windows-pelit, Areena-pelisarjan osat 2-5. Näissä peleissä manageri saa luotsattavakseen joukkueellisen monenkirjavia fantasiahahmoja. Pelisarjan uusin versio on selainpeli Areena 7, jota pelataan ja kehitetään edelleen.

– Näistä varsinkin Areena 5 on jättänyt minotaurin muotoisen muistijäljen monen innokkaan managerin muistoihin, Valkonen toteaa.

Lautapeliversion luominen legendaarisesta tietokonepelistä herätteli monta vanhaa fania, ja mesenoijia lautapelikampanjalle löytyi yhteensä 333. Kampanjan minimitavoite oli 2000 euroa, jolla varmistetaan pienen painosmäärän kattaminen. Kokonaistavoite oli 10 000 euroa, jonka päätavoitteena oli kattaa kustannustehokkaampi painoserä ja kustomoidut komponentit peliin. Kampanja onnistui yli odotusten keräten yhteensä 12 855 euroa.

Kampanjan aukioloaikaa pidennettiin 14 päivällä kun huomattiin, että se kerää hurjasti kiinnostuneita. Myös tavoitesummaa nostettiin. Kampanja alkoi 23.9.2017 ja päättyi 6.11.2017.

Joukkorahoituskampanjan hyödyt Arena: Gladiator League-tiimin näkökulmasta

  • näkyvyys sosiaalisessa mediassa sekä ihmisten aktivointi ja innostaminen
  • kokemus analytiikasta, Facebook-mainonnasta ja joukkorahoituksen tuomista haasteista

Joukkorahoituskampanjan haasteet

  • kampanjan aloittaminen ennen tarvittavia valmisteluita osoittautui haastavaksi

https://mesenaatti.me/areena

www.areenapelit.fi