Väriloistoa talven pimeyteen

Samia Mohamud on rohkea ja päättäväinen nainen, jolta löytyy visiota ja uskallusta viedä asioita eteenpäin.

Samia halusi parantaa alkuperäisten afrikkalaisten printtien ja korujen saatavuutta Suomessa. Siitä ideasta African Fashion Festival Helsinki sai alkunsa.

Ensimmäinen muotinäytös järjestettiin Glorian tiloissa Pikkuroballa tammikuussa 2018. Projekti sai näkyvyyttä Aamu TV:ssä, kymmenen uutisten loppukevennyksenä sekä radio-ohjelmissa. Vaikuttajat ja julkisuuden henkilöt kuten James Nikander, Maria Veitola, Ike Ikegwuonun, Seksikäs Suklaa ja Prinssi Jusuf innostuivat African Fashion Festivalista. Myös valokuvaaja Meeri Koutaniemi antoi tukensa tapahtumalle.

­Samia päätyi tekemään joukkorahoituskampanjan AFFH:n mahdollistamiseksi. Haasteeksi osoittautui lähinnä tiimin sitoutumattomuus.

­– Kun projektit lähtevät lujaa eteenpäin, niin väki alkaa vähetä. Tein tätä jossain vaiheessa pitkälti yksin. Onneksi Pauliina ja Tanja Mesenaatista auttoivat, Samia muistelee.

Samia Mohamud on vienyt tapahtumaa päättäväisesti eteenpäin. Seuraavana tapahtumana nähdään syyskuussa 2018 African Bazaar Helsinki.

Tulevaisuuden tavoitteena Samialla on kehitellä tapahtuman luonnetta, kokoa ja laatua.

– Haluan tehdä seuraavan AFFH-tapahtuman isommin ja ammattitaitoisemmin, mutta pitää sen myös maanläheisenä, Samia linjaa.

African Fashion Festival Helsinki-kampanjan tavoite oli 25 000 euroa. Minitavoite oli 9000 euroa. Kampanja keräsi 14 055 euroa. Kampanja päättyi 3.1.2018. Samia perusti tapahtuman taustalle yhdistyksen, jotta tuottamisesta tulisi entistä helpompaa. Syyskuussa 2018 tullaan näkemään muun muassa Afrikkalainen Basaari-tapahtuma.

https://mesenaatti.me/campaign/?id=691#single/view

https://www.facebook.com/AfricanFFH/